Acest blog este personal, articolele sunt scrise dupa cum imi vine, in functie de starea mea. Fara a fi revizuite, fara a fi corectate gramatical sau ortografic.

Inceputul...


Primul text scris pe telefon, in intuneric...:

De cate ori poti sa pierzi un om? De fiecare data cand iti lipseste...

Mi-ai lipsit in fiecare clipa. Atatea clipe intr-o zi, atatea zile intr-un an... Am obosit sa te pierd de atatea ori. Ma bucuram de somn incat mi-am dorit sa nu ma mai trezesc. Sunt inca aici, traind in trecut cand mi-e dor de tine. Cred ca am reusit sa opresc timpul in loc.

by weekender, "In genunchi ma intorc la viata"
(o scriere de 186 pagini ce nu vor fi citite niciodata de altcineva, o poveste a traumei, a temerilor launtrice cand simti ca nu-ti poti controla psihicul, a ratacirii, a confuziei de timp si de loc, a pierderii memoriei, a halucinatiilor, a sexului ca viciu in speranta ca ma extrage din realitate, a nepasarii de sine, a momentelor de constienta si a durerii, a nebuniei si in final, a regasirii. Doar pentru a nu uita ... ce e capabil psihicul uman, prin amintirea propriei experiente)


Scrisoare catre fata mea, Denisa-Maria,
ingerul care mi-a dat putere sa ma intorc in genunchi la viata.

Defapt e simplu. Am iubit-o pe cea care mi-a fost sotie. Am iubit-o atat de mult, am iubit tot ce era legat de ea, am iubit-o pentru toata viata. Nu e rusinos sau regretabil, e sentimentul suprem. 
Acea viata s-a terminat, intr-un final am acceptat. Ce mi-a ramas pe lume este fetita mea.

In fata printesei mele - un copil - ma blochez. Imi pierd ratiunea, sentimentele abunda si se incurca in sufletul meu, nu stiu cum sa ma comport. Existenta ei imi este credinta, idol, rost pentru a trai, dar in acelasi timp o mare suferinta pentru tot ce am sperat pentru ea si nu s-a intamplat. Denisa, fata mea, te iubesc. Nu traiesc decat asteptand momentul asta, sa am ocazia sa-ti spun si sa-ti dovedesc.

Sper ca vei citi vreodata ce am scris si m-a lasat inima sa-ti las sa citesti. As fi vrut sa-ti vorbesc despre toate acestea, bune sau rele, adevarate sau false, ce conteaza este intentia si sentimentul ca sunt langa tine intotdeauna. Doream sa cunosc lumea ta, acum doar o banui, nu e la fel.

As fi vrut sa ma cunosti cum eram inainte, cand eram cel mai puternic om de pe planeta. Pentru tine as fi fost. In lumea noastra as fi fost. Eram martor la fiecare zambet al tau, prezent cu raspunsul la fiecare intrebare, binecuvantand la fiecare imbratisare.
Azi, asa rare cum sunt, toate acestea imi aduc aminte ce ne-a deposedat.

Am incercat s-o invinuiesc pe mama ta pentru aceasta viata furata. Ar fi fost incorect. Este cea mai admirabila persoana din cate am cunoscut, o spun obiectiv, chiar as fi vrut sa-i gasesc cusururi. Daca ceva imi ofera liniste, este siguranta ca esti ocrotita de un inger. Mama ta, femeia ce am iubit-o atat de mult.

Cand simt ca lumea ma apasa, ma gandesc la tine.

De curand am petrecut o zi minunata. Am fost in parc toti, eu, tu, mama si nazdravanul de Yorki, catelusul adus de Mos Craciun. La intoarcere am cantat in masina noile melodii preferate de tine, mai nou iti place rock-ul si folk-ul. Ne-am prostit, am glumit, au fost momente ce am uitat cum se traiesc. Au fost cateva minute din viata ce am pierdut-o, de atunci mi-am propus sa avem cat mai multe astfel de momente.

Esti atat de mica si atat de inteligenta. Si iti exprimi dragostea atat de bine. Si atat de frumoasa...

Am sa-ti ofer toate gandurile mele in speranta ca ma vei cunoaste mai bine cand vei creste mare. Copii cunosc prea putin din viata parintilor, ce ganduri au avut, sentimentele ce le-au trait. Am sa scriu pentru femeia ce vei deveni, am scriu sa poti alege singura ce a fost bine si ce nu in viata mea.

Denisa, fetita mea, te iubesc atat de mult...

TatiUn comentariu:

Enchanting Me spunea...

As avea atat de multe de spus..., dar nu imi gasesc cuvintele. Si simt ca orice as spune... e prea putin fata de tot ce ai exprimat tu aici.