Acest blog este personal, articolele sunt scrise dupa cum imi vine, in functie de starea mea. Fara a fi revizuite, fara a fi corectate gramatical sau ortografic.

luni, 7 noiembrie 2011

Regina intre gloata de muieri

Stiu foarte bine cand produc impresie unei femei, cand privirea se intoarce pe furis studiindu-ma, simt cum tresare cand se simte admirata, stiu sa citesc chipurile ce-mi dezvaluie emotiile prin care trec: intimidare asemanatoare in reactie cu teama, placere, bucurie, tristete, etc. Da, uneori si tristete, atunci cand inima tresalta si se zdrobeste de o prejudecata, sau de zidul fidelitatii pe care il considera acum un mare sacrificiu, caci relatia sa a evoluat intr-o directie nemultumitoare. Tristete atunci cand realizeaza ca nu este posibil, si-ar fi dorit euforia atractiei dar nu poate depasi linia. Intr-o privire scanez toate detaliile si aproape stiu cum este, ce fel de persoana poate fi. Gesturile, fiecare curbura, elasticitatea corpului, unghiile, parul, intinderea muschilor, celulita, forma oaselor, forma trupului...

Le pot imparti in doua categorii: regine si gloata.

Reginele sunt cele pe care le admir asa cum ma bucur de o opera de arta, le-as mirosi, prezenta lor imi dau o stare electrica. Ma atrag. Nu doar pentru ca sunt frumoase, nu doar pentru ca-si dedica timp a se face placute si ingrijite, sau pentru ca au o gena minunata care le-a favorizat un corp cu o piele delicata si carne tare... Ci pentru atitudine, pentru rafinament, pentru senzatia placuta ce o lasa in urma prezenta lor. Multe din cele ce au mostenit un trup frumos nu sunt regine, ci doar „Barbie”. Cad in derizoriu cu aerele lor, rafinamentul lor se distinge doar in pretentii, singura trasatura comuna este sexualitatea, dar barbatii inghit si trec peste astea pentru placerea de le gusta si a le detine.

Unii barbati se simt bine cand prin posesiune materiala le este dovedita suprematia fata de altii. Daca isi cumpara o masina mai buna decat cunoscutii lor se simt mai deosebiti decat ei, ii clasifica ierarhic pe ceilalti in functie de potenta financiara. Singurul scop este sa-i intreaca prin posesiune si cand se intampla chiar este fericit, se simte special si puternic. Ceilalti sunt prosti, el este destept – pentru ca are mai mult. Acest tip de barbati sunt cei care respecta regulile de circulatie si acorda prioritate in functie de marca masinii. „Il las sa treaca, nu vezi ce masina are...?” – spun ei. Sau injura pe cel cu o clasa inferioara „Lasa-ma sa trec, nu vezi ce raie de masina ai?”. Si cu un tupeu firesc pentru sine are o atitudine agresiva fata de cel cu matizul de pe prima banda, apoi dupa ce isi face damblaua se simte satisfacut de potenta sa, este special si puternic.

Acest tip de barbati nu iubesc femeile pentru ele, ci iubesc sa le detina. Isi vor alege o femeie pentru a se mandri cu ea in societate. Indiferent cat de „Barbie” este , ori de nemultumirea casnica, ori de nemultumirile din intimitate, va trece cu curaj peste toate doar pentru momentul cand se simte special si deosebit fata de ceilalti cand ii este apreciata femeia, cand aceasta atrage privirile. Va investi in ea, in imaginea ei, pentru a-si imbunatati propria imagine.

Astfel a supravietuit Barbie, exista si se inmulteste pentru acesti barbati, care se inmultesc si ei. De aici si atitudinea de regina, ca sunt speciale, ca sunt deosebite, si nu realizeaza ca sunt doar obiecte sexuale pentru privitor, acesta stie foarte bine cum s-au vandut, nu exista rafinament in acea frumusete, doar o sexualitate ce te indeamna sa o consumi si atat, nu sa o cuceresti. Din punctul meu de vedere aceste femei sunt sclave, usor inlocuite in caz ca se deterioreaza ori nu mai corespund ca imagine. De asemeni, sunt gloata.

Gloata imi este indiferenta. Si aici intra tot, femeile neutre ce nu ma fac sa ma gandesc la ele ca fiind femei ci persoane, gunoaiele, falsurile care joaca un rol ce nu li se potriveste, infometatele, jegoasele, fetele batrane, profitoarele, tematoarele de barbati, vesnic invidoasele, lenesele sa-si intretina un aspect placut, scroafele, nemultumitele de sine, incultele, copiatoarele, curvele, toate vietatile ce traiesc cu oxigen, sunt de specie umana, isi spun femei, se comporta si au pretentii de regine fara a fi.

Barbatii le respecta pentru ceea ce s-au nascut, si anume ca-s fiinte umane de parte femeiasca. Conduita cu care creste un barbat presupune sa respecte femeia, sa fie galant cu ea si sa o seduca. I se acorda prezumtia de nevinovatie, fara a o cunoaste, presupune ca fiecare femeie ce are o infatisare pe gustul sau merita a fi cucerita. Ele fac invers, presupun barbatul vinovat inainte de a-l cunoaste, cum ca el ar vrea sa profite de ea si se fereste ca nu cumva sa fie fraierita. Si il munceste, ii o sumedenie de teste, totul numai pentru a-l obisnui sa o trateze ca pe o regina. Are pretentii ca una veritabila.

Gloata se va intreba in permanenta „Daca profita de mine? Daca se satura repede de mine?”. Murdareste de rahat un inceput prin frustrarile proprii, cu teama de a suferi pe viitor, astfel ca vrea ea sa se convinga ca este dorita pentru ce este, nu doar pentru sex. Nu intelege ca nu devine mai speciala daca se vinde greu, ci este doar un motiv de nemultumire din partea barbatului, care nu mai simte spectacol si este dezgustat de irational, caci toata acea ambuscada cu pierderi logistice si de timp a fost pentru un mare fisss. Discrepanta dintre firesc si baliverne exagerate ca importanta.

Da, asta este femeia ce cedeaza greu – o baliverna. Este ca si cum cineva ar lua un subiect banal si i-ar acorda o importanta atat de exagerata, incat se blocheaza pe subiect si-i da o valoare cu muult peste firesc. Tu stai si te intrebi daca omul acela este prost sau nebun cand vorbeste cu atata pasiune si incordare despre faptul ca dimineata rasare soarele. Nu in sens poetic, sa-mi aduca aminte de frumusetea vieti, ci mirat de ce anume a descoprit. „Stii, fata, ca dimineata rasare soarele?!Exceptional.”Cat de ciudat este ca femeia sa se lamenteze: „Vai, fata, am cunoscut un barbat care m-a atras, am facut sex cu el, a fost atat de bine si placut ca o sa-mi aduc aminte toata viata, dar este atat de gresit pentru ca m-am lasat sedusa atat de repede...” Eu cred ca aceasta conversatie nu este posibila, caci cea care regreta sau se fereste de ceea ce-i place, nu stie sa-i placa ce-i place. Este mai bine si mai increzator ca femeia sa se poarte firesc, sa stie ce vrea. Daca se simte bine si doreste sex, sa-l aibe. Nu cat de repede cedeaza unui barbat este important, ci cum ajunge sa-i cedeze. O poti face ca o regina.

Regina stie ce vrea, nu-i trebuie sarade, nu are intrebari si temeri despre viitor. Vede un barbat atractiv si ia aminte la el. Daca acesta este abil si intelege ca a facut impresie va actiona, si aici este important cum actioneaza, nu trebuie sa o haituiasca, ci sa o lase sa-l descopere. Daca va fi pe placul ei, daca este indeajuns de puternic, regina se va simti atrasa. Daca evolueaza catre sex, nu conteaza cand, ii este firesc sa guste. Daca ii place si se simte bine, se infrupta. Consuma la randul ei. Nu-si face probleme despre cum a cedat, este sincera cand vrea ceva, nu are nevoie sa minta sau sa se minta. Ea nu a cedat nimanui, ci s-a decis cu cine face dragoste, pe cine iubeste. Si iubeste cu rafinament, ca o regina.

Se spune ca o femeie trebuie sa fie buna gospodina in bucatarie, curva in pat si o doamna in oras. Pentru mine e fals, o femeie adorata de mine trebuie sa fie regina. Regina face dragoste cu gratie, fiecare atingere, fie numai cu buricele degetelor, iti da o placere senzoriala deosebita incat te goleste de cateva din celelalte simturi. Nu mai vezi, nu mai auzi, nu mai ai miros sau gust. Apoi iti aduce aminte de fiecare simt, cand doreste ea, intr-un dans al extazului, deodata gusti ceva divin, mirosi ceva ce nu poti distinge ce este dar e euforic, auzi o muzica placuta in repiratia ei la urchea ta, vezi imagini de neuitat.

Un barbat este usor de satisfacut, orgasmul sau este o banalitate. Fiind o regina, experienta sa s-a format cu barbati deosebiti, a putut atrage elita barbatilor, acestia au fost obiect de studiu si exersare a dragostei, de la fiecare a ramas ceva. Sa fii gelos pe acestia? Cat de schizofrenic sa fii incat sa fii gelos pe trecutul cuiva?

Deci regina, prin simplul fapt ca s-a nascut si s-a educat regina, este superioara celorlalte femei prin experienta si intelegere. Ea nu cauta sa satisfaca barbatul cand face dragoste. Caci asta vine de la sine, asa este el facut. Femeia care stie sa faca dragoste (sex) se satisface pe sine, stie a se folosi de un barbat. Cu „stie” nu ma refer la reprezentarea artistica, ci la a-l ghida si al insoti catre extazul propriu, caci al lui este legat de al ei. Oricum il pierde de cateva ori pe parcurs, barbatii cand au orgasm se prabusesc. Este firesc, nu o tragedie cum considera altele. Cu usurinta il determina sa se ridice. Isi doreste el asta, vrea mai mult, cu cat consuma este mai infometat.
Iar cu bucataria nu este mare inginerie, o regina are atat de mult bun gust si este inteligenta, incat nu-mi fac probleme ca nu se descurca in bucatarie. Ce ma multumeste mai mult? Sa degust o capodopera gastronomica ce a ajuns in fata mea prin interesul ei sau sa stiu ca a facut-o ea? Poate comanda delivery, putem manca in oras, alteori sa gatim acasa, viata ar trebui sa fie o aventura plina de emotii, nu o repetitie. Este magulitor sa stii ca a facut ceva pentru tine, pentru noi, dar odata dovedit ce nevoie mai este ca gatitul sa devina o repetitie zilnica? In schimb gatitul poate fi ceva placut impreuna, realizam ceva impreuna, degustam la final cu alt nesat ca este ceva al nostru, nici al ei, nici al meu. Daca este un nou gust, o noua reteta, cu atat mai bine, se numeste aventura.

Despre a fi doamna in oras nu mai discutam, este deja nascuta regina, si-a desavarsit educatia, incat ceea ce este denumit „doamna” devina o caricatura pe langa naturaletea, gratia si rafinamentul unei regine. A nu se confunda printesele cu reginele, nu toate printesele ajung regine.

Reginele sunt rare, unice de felul lor, sunt o experienta a sublimului, atat fizic cat si spiritual, sunt cele care iti schimba viata pentru totdeauna, astepti sa descoperi o alta regina caci numai o alta te va face sa uiti de amintirea celeilalt. Daca ai trait alaturi de una poti sa te consideri norocos, oricat de rege ai fi la randul tau. Acum ai experienta reginei, stii sa recunosti una, dar nu mai esti acelasi rege oricat de puternic ai fi. Pentru ca stii ce inseamna o regina si doresti sa nu o mai pierzi. Singura ta sansa este sa nu-ti pese daca o pierzi, sa nu faci compromisuri, sa fii sincer, sa iubesti sincer si natural, caci regina te va iubi cu pasiune si dedicatie totala daca esti barbat, asa cum trebuie sa fie un barbat. Daca nu esti un rege, te va face ea un rege.

De asemeni, un rege poate face o regina dintr-o femeie.
..................................

Au trecut mai mult de trei ani de cand s-a incheiat. Si acum sunt convins ca pot trece zece vieti. Din cand in cand incerc sa-mi fac curaj si sa-mi impun ca viata aduce lucruri frumoase daca stii sa le recunosti si stii sa le traiesti. Imi spun ca voi uita si voi merge mai departe, ca dragostea va apare de undeva, o iubire indeajuns de mare sa-mi deregleze tot sistemul. Sa piara tot trecutul asa cum dispar stelele cand se arata soarele.

Orice s-ar intampla, pot trece si zece vieti, ceea ce am trait nu-mi poate fi sters din memorie. Nici nu vreau.

Si o iubesc. Inca e regina mea. Pentru binele meu nu as fi vrut sa spun asta, as fi dorit sa cunosc ceva mai deosebit, sa-mi ia mintile si nimic sa nu mai conteze, decat ea. Dar n-am, astea-s cartile care le am acum.

Nu cred ca este o rusine sa ma ridic si sa spun sincer: „Da, o iubesc cu toata fiinta mea.” Pentru ca asta este, nu pot sa ma ascund dupa deget, e vizibil si din alta galaxie. Incerc sa-mi distrag atentia, sa gasesc lucruri ce-mi folosesc mintea. Nu-mi este pe plac situatia, nu stiu cum sa scap de ea, si aproape ca o blestem pe cea care ar trebui sa vina si sa fie atat de puternica, pentru ca intarzie prea mult sa apara. Am nevoie de dragoste impartasita, nu de o iubire pieduta.
Cu cat ma gandesc mai mult imi dau seama ca este imposibil sa o uit. Am incercat sa o omor in minte, ca nu mai exista, dar am iubit-o si mai mult. Nu este o declaratie de dragoste ce scriu eu acum, ci o suferinta. Sa vrei sa scapi de iubirea pentru cineva si sa nu poti. Cum oare sa poti? Cum sa-ti renegi idolul in care ai crezut atatia ani? Ar insemna sa uiti toata acea emotie cu care am trait viata alaturi. Ar insemna sa uit pasiunea mea, rochia de mireasa, bebe in burtica, sa uit de teama de la maternitate cand ma blestemam ca am vrut copil si eram impiertit de groaza ca i s-ar putea intampla ceva. Ar trebui sa uit fericirea cu care mi-am vazut fetita si cum ii multumeam catatonic in minte pentru ce mi-a oferit. Nu pot uita mandria cu care o priveam. O priveam si o iubeam cu ochii, incercand sa nu ma vada, caci ma simteam rusinat de atata adoratie. Cum poti sa uiti toate astea? Cum sa nu iubesti cand iubesti?

Sufletul meu e gol si ma doare. Nu ma supara ca ma doare, caci ma doare pentru ceva sublim, pentru singura explicatie a existentei mele.

Ca parinte, ma doare pentru fetita mea, pentru cum am fost deposedat de viata alaturi de ea.

Ca barbat, daca nu am stiut sa fiu rege, voi pune genunchiul in pamant si am sa ma inchin reginei. Nu am stiut sa ma lupt pentru ea cand a trebuit, dar mi-as da viata oricand.

Nici o femeie nu ar trebui sa fie geloasa pe regina. Intr-un fel iubesti o regina si altfel o femeie.

Un comentariu:

Nicoleta spunea...

In sfarsit si recunoasterea a ceea ce ti-am scris cu ceva vreme in urma......Am facut eu ceea ce era mai bine pentru amandoi si DA, ti-am cerut iertare in gand de multe ori. Sper ca esti bine....nu trebuie sa scrii nimic