Acest blog este personal, articolele sunt scrise dupa cum imi vine, in functie de starea mea. Fara a fi revizuite, fara a fi corectate gramatical sau ortografic.

marți, 11 mai 2010

Despre prostitutie...

Weekender Living
Prostituatele (de orice gen) isi ofera serviciile sexuale in schimbul unor bunuri materiale, valori ori pentru a se facilita obtinerea a ceea ce-si doresc. Le este la indemana deoarece nu au instruirea ori capacitatea mentala de a le obtine altfel. Pe de alta parte este mai simplu, evita toate complicatiile si munca depusa pentru realizare acelui scop. Fie el supravietuire ori imbunatatire a modului de viata.

Instinctual te plasezi deasupra acestor persoane, psihologic si educational esti deasupra lor, indiferent de motivele pentru care sunt asa. Poti compatimi, dar nu le poti considera egale. Prin prostitutie ele obtin usor ceea ce altele muncesc din greu pentru acelasi lucru. Este ca si cum ti-ar fura munca depusa si timpul pierdut, de aici si aversiunea instinctuala.

Nell Stinghe
Avem oare dreptul de a judeca? Eu cred ca nu, judecata este apanajul altcuiva. Avem dreptul de a condamna? Nici atat. Este oare mai grava prostitutia decat tradarea unui prieten, barfirea unui coleg de servici, sau inselarea unui partener de viata? Sunt oare pacatele mele mai mici decat ale lor, astfel incat sa ma plasez instinctual deasupra lor, eu nu cred acest lucru. Suntem egale, chiar daca eu prestez alta munca decat ele, nu consider ca sunt cu nimic mai buna si cu nimic mai presus decat ele, doar mult, mult mai norocoasa. Iar acest lucru se datoreaza familiei, anturajului, unei entitati superioare noua, si intr-o mai mica masura si mie insami.

In USA e cam interzis sa urezi colegilor: "Craciun Fericit!", etc, deoarece este ilegal sa-ti impui religia: "In a pluralistic society, no group, no matter how numerous or powerful, has a right to prescribe a set of beliefs or a code of ethics for all."
Pare o prostie, dar daca vrem sa coexistam pe pamant in pace, este rational.

Omul are libertatea de a alege de cine sa se ataseze, pe cine sa iubeasca, deci fata de cine sa fie indiferent, sau chiar sa urasca. E impotriva dogmelor crestine sa urasti, dar emotional ai dreptul sa nu poti fi indiferent fata de animalul ce ti-a omorat copilul...
De asemeni, am dreptul de a alege pe cine agreez si pe cine nu, am dreptul sa nu mai consider prieten pe cineva care mi-a desconsiderat prietenia.

Revenind la prostitutie, am dreptul sa nu agreez prostituatele si sa imi exprim parerea. Exclud victimele, deoarece nu sunt raspunzatoare pentru faptele lor, trauma le-a dereglat sistemul de valori. Dar in prostitutie nu toate sunt victime, pentru restul este o alegere a caii mai simple, ravnesc atat de mult la ceea ce vor sa obtina, incat valorile morale sunt altele, gandesc altfel. Asa cum un buddhist gandeste altfel decat un crestin, daca vrei o comparatie. Prostitutia nu o reprezinta doar prestatoarea de pe centura.

Ma plasez deasupra lor pentru ca nu ma pot considera egalul lor, iar deasupra mea ele nu pot fi. Nu din dogma, pacate sau mai stiu eu ce. Motivatii pot exista si intr-un criminal, daca judeci cu mintea lui il poti intelege. Asta nu inseamna ca fapta lui nu este de acuzat.
Prostitutia mentine obisnuinta unor comportamente daunatoare, da posibilitatea omului sa exerseze dominatia, puterea, adulterul, viciul, tratarea altui om ca pe obiect, chiar si sclavia. Inca o data, nu hulesc victimele, am vazut destule.

Dar sunt cu mult mai multe cele care au posibilitatea sa se opreasca, dar au preferat sa practice in continuare, deoarece li se pare o prostie sa obtii acelasi lucru cu mai multa munca si preocupare, timp pierdut, cand prin postitutie obtii in 5 minute. Si afirm in cunostinta de cauza, meseria ce am avut-o m-a adus in contact cu lumea asta.

Iar Nell... Este alegerea mea sa nu mai cred in Mos Craciun. Se numeste convingere. Cat despre o entitate, tu nu poti afirma ca exista, eu nu pot afirma ca nu exista, altfel ar presupune sa avem amandoi pretentia unei cunoasteri ce nu exista. Poti vorbi despre asta doar din convingere. Asta ca sa justific un pic inceputul, litera de lege americana.

2 comentarii:

Frumusete spunea...

Ca de fiecare data,amutesc citindu te.Nu cred ca ar mai fi ceva de adaugat.Punt ochit,punct lovit.Toata admiratia!

Nicoleta spunea...

Eu deocamdata ma abtin sa ii judec pe ceilalti pentru ca trebuie sa invat sa ma judec pe mine drept mai intai. Eu nu cred ca este o meserie usoara si prostituatele adevarate, care chiar se pricep la chestia asta sunt prea rare in Romania. Tocmai de aceea ar trebui ca aceasta lege sa treaca de Parlament. Daca se opresc sau nu, e o chestie de alegere personala; vorbim aici despre preferinta tinerei generatii de a primi totul usor, fara prea multa munca. Si daca ne referim la asta, atunci ar trebui sa le incadram in aceeasi categorie si pe aceste fetiscane care apar la televizor cu sanii lor falsi, cat mai dezbracate, care agata un ''afacerist'' (ca in Romania oamenii de afaceri sunt prea putini), acesta din urma le cumpara nu stiu ce model de masina, le face vedete, etc. Exista multe tipuri de prostituate dar eu, nu le invidiez si prefer sa muncesc zece ore pe zi decat cinci minute astfel. Si nici nu ma pot raporta in nici un fel la ele si cred ca nici tu; sistemul de referinta e diferit.