Acest blog este personal, articolele sunt scrise dupa cum imi vine, in functie de starea mea. Fara a fi revizuite, fara a fi corectate gramatical sau ortografic.

marți, 4 mai 2010

Cum stim sa iubim?


Un barbat si o femeie se intalnesc, se indragostesc si apoi se iubesc. Ai crede ca e de ajuns pentru fericire.

Iubirea reciproca este motivatie si scop intr-un cuplu: au format un cuplu pentru ca se iubesc; au format un cuplu sa se iubeasca in continuare. Cand destainui cuiva iubirea ce i-o porti, se presupune ca vei face totul sa intretii fericirea, deci ai crede ca iubirea e de ajuns pentru fericire.

Nu. Nu e de ajuns sa iubesti, cel mai important este ce-i facem persoanei care o iubim.

Dragostea pentru cineva nu e un merit al tau, un dar, sau o calitate. Este normal sa iubesti persoane, sa iti placa lucruri. Cand iti place ceva este satisfacuta nevoia ta de a alege, de a creea o ierarhie pentru lucrurile ce iti fac bine. Tot asa si iubirea, iti satisface o nevoie a sufletului.

Daca nu se completeaza cu daruirea nu il faci fericit pe celalalt, totodata nici pe tine. Trebuie sa oferi dragostea, nu te invata nimeni cum, vine din tine, totul e sa te preocupe. Dispare egoismul. Poti sa urli cat vrei: „Te iubesc!” - daca nu o si dovedesti, vei pierde dragostea celuilalt. Faptul ca te-ai decis pe cine iubesti, nu conteaza decat pentru tine. Cand iubesti si doar ceri, fara a oferi, ajungi sa te comporti ca si cum ai avea sentimente opuse.

Sa-l faci pe celalalt beneficiarul sentimentelor tale. Sa simta cat mai des si sa se bucure, sa vada dragostea ta ca pe o recompensa pentru ce simte pentru tine. Sa simta, sa vada...

Vezi cupluri ce se despart chiar daca se iubesc. „Dumnezeu stie cat te iubesc, dar nu mai putem continua asa...” – zice ea. Si el nu intelege, doar o iubeste. Nu stie ca ce face nu dovedeste asta, nu o face fericita. Considera ca nu il iubeste la fel, se revolta si in sine o acuza pentru dezamagire. Si se rupe magia. Nu a inteles ca nu stie cum s-o iubeasca.

In dragoste trebuie sa stim cum sa iubim.

Un comentariu:

Nicoleta spunea...

sa inteleg ca tu ai descoperit misterul de a iubi o femeie asa cum isi doreste? cred ca daca ai tine niste cursuri, ai avea ce sa ii inveti pe oameni..........