Acest blog este personal, articolele sunt scrise dupa cum imi vine, in functie de starea mea. Fara a fi revizuite, fara a fi corectate gramatical sau ortografic.

joi, 2 iunie 2011

Partea intunecata a femeii: Cultul personalitatii la femeia de succes

Femeile nu pot trai fericite. Din cauza contradictiei din ele.

Barbatul si femeia se desosebesc atat de mult, au trairi diferite si gandesc diferit. Am tot dezbatut subiectul asta, nu mai intru in el. Merg mai departe cu rationamentul si spun: daca traiesc si gandesc diferit, restul e si el diferit. Fericirea are o alta notiune pentru femeie; suferinta o afecteaza in alt mod. Barbatul cand sufera devine mai rational, femeia isi pierde mintile. Barbatul devine mai tolerant, femeia devine o scorpie razbunatoare.

Femeii i se atribuie rolul printesei, este frumoasa, este iubita, i se ofera totul. Barbatul lupta sa obtina ce vrea, femeia trebuie sa munceasca in a fi cat mai dorita, sa atraga ceea ce-si doreste. Puterea barbatului consta in capacitatea lui de a munci, de a domina ceilalti oameni si in inteligenta lui. Puterea femeii consta in cat de atractiva este si cat de mult il poate domina pe acel barbat puternic. Barbatul vaneaza, alearga dupa prada. Femeia capcaneaza, atrage prada.

Sa presupunem ca barbatul are o dorinta, vrea un chopper. Nu are timp sa se plimbe cu motorul, dar in fiecare duminica il ingrijeste, il scoate in fata curtii, ii lustruieste tobele. Asezat comod isi pune un coniac bun si aprinde un trabuc, se uita la chopper cu admiratie si pasiune, isi umple plamanul si expira incet a multumire. Isi traieste un fel de fericire, ca isi vede o dorinta indeplinita. Barbatul este fidel unei fericiri, dupa ce o obtine stie sa se bucure de ea, de fiecare data.

Femeia obtine ce si-a dorit, apoi se plictiseste dupa un timp. Devine rutina. Sa spunem ca si-a dorit un barbat frumos cu stare, cu care ar vrea sa faca un copil. Se intampla, traieste aceasta fericire un timp, apoi sufletul ei nu mai este satisfacut. Ceva ii lipseste, nici ea nu stie. Foarte mult depinde de cel fel de printesa este. Daca este frumoasa si atractiva este obisnuita cu magulirea de a fi dorita, are o dominatie asupra celorlalti. S-a invatat sa obtina lucrurile mai usor. Daca este o femeie independenta financiar, va instala matriarhatul. Va fi plina de sine si va pretinde ca detine adevarul absolut. Femeia cu putere are cultul personalitatii.

S-a indragostit de el pentru ca este mai barbat decat altii. Si va continua sa fie, dar ea va suferi in contradictie. Matriarhatul ei se loveste de barbatia lui, se simte asuprita si sufera. Daca el este atat de dragut si o lasa sa-si exercite matriarhatul dorit, ea va suferi pentru ca se vrea in siguranta langa un barbat ce o domina. Oricum o dai, femeia inteligenta, frumoasa si independenta se va trezi candva nefericita si isi va schimba viata. Marilyn Monroe, Audrey Hepburn, Elizabeth Taylor, Brigitte Bardot, toate femeile celebre, frumoase si independente financiar, au avut mai multe casatorii. La noi nu se face exceptie - Mihaela Radulescu, Andreea Marin, orice femeie ce progreseaza in timpul casatoriei se va desparti de cel ce a ajutat-o si i-a sustinut cariera.

Aceasta dovedeste ca femeia face ce vrea ea atunci cand are puterea, si face mai mult dupa cum ii dicteaza sufletul, decat ratiunea. Nu va incheia o relatie daca nu este asigurata material. Cand este vorba de fericirea ei este nemiloasa, incorecta si neloiala. Din aceasta cauza nu a functionat matriarhatul. Presupune o libertate sexuala deoarece descendenta este stabilita pe linia mamei. Matriarhatul creeaza haos, creeaza o lume cu reguli bazate pe suflet, pe cum se simte femeia, decat pe ratiune.

Nu-i mai ajunge ce traieste, vrea ceva nou. O viata noua este ca un barbat nou. Este euforica, simte aventura, dar dupa ce se obisnuieste cu el devine banal. La inceput este orbita de ce simte sufletul. Uneori barbatii nu au nici un merit, este doar dorinta ei de a se simti exaltata. Dupa ce i se deschid ochii face comparatie si constata ca altcineva, nu cel cu care isi traieste viata, este un barbat mai bun. Dar va refuza gandul, nu-i place sa-si recunoasca siesi ca a gresit. Solutia este o noua schimbare. Si tot asa pana cand nu o mai vrea nimeni. Cand frumusetea ii va pali, va suferi de mediocritate.

Asa este ea, femeia, nevoile sufletului ii sunt mai importante decat nevoile ratiunii. Aveam exemplul cu femeia ce se plange de traficul care l-a prins in drum spre casa. Barbatul va veni cu solutii alternative, cu alte rute ocolitoare, dar mai libere. Ea nu doreste decat sa comunice, sa i se spuna „Da, draga, am vazut” si sa fie luata in brate cu intelegere. Ea asa se simte bine, ruta ocolitoare nu-i aduce nici un folos. Pe viitor o va cunoaste, dar va parcurge acelasi drum. Un barbat va incearca ruta ocolitoare traficului, din curiozitate daca a gandit corect.

Toate aceste diferente dintre un barbat si o femeie ma fac sa ma gandesc ca au notiuni diferite despre fericire. Asa ca intr-o casnicie unul va fi mai fericit decat celalalt. Are continuitate numai daca unul din cei doi soti se resemneaza, iubirea fata de celalalt este atat de mare incat se sacrifica.

Sentimentul de loialitate este altfel trait de barbat. La femeie exista numai in functie de dorintele ei, la barbat are alta conotatie. El face galerie la meciuri, tine cu echipa favorita cu o verva apropiata cu fanatismul. Femeia este prea comoda sa aibe hobby-uri. La ea loialitatea tine de sentiment, nu de viata traita, de amintiri. Barbatul cand se gandeste la viata lui ia in considerare trecutul, prezentul si viitorul.

Pana si fata de masina personala exista sentimente diferite. Barbatul a inventat roata, apoi caruta. Autoturimul este doar un progres de la caruta, este ceva util. Femeia la volan are un alt sentiment, de putere si libertate, cam cum are barbatul ce trage cu arma. Cei ce au tras vreodata cu o arma isi aduc aminte de senzatie. De aceea vanatoarea este un hobby masculin. Nu cauta sa omoare un animal, nu-i este de trebuinta, ci doar pentru senzatia de putere ce o simte cand trage cu arma. Poate trage in gol, fara tinta, si tot se simte bine. Pescuitul este alta socoteala, s-ar potrivi femeii, dar ea nu are rabdare. Pescuitul pentru barbat este o loterie, atunci cand prinde un peste mare nu depinde doar de indemanarea lui, ci si de norocul ca acel peste sa ales sa fie atras de momeala lui. Se simte norocos, increzator pe destinul lui. Este bucuria copilului atunci cand primeste un cadou, e o dovada ca e merituos.

O lume condusa de femei este greu de inchipuit.

Se comporta diferit in functie de barbat. Face dragoste diferit. Cel mai placut este cand este ca un dans. Alteori prefera sa joace un rol al ei, o incanta o fantezie inchipuita. Faci pauza, dar ea continua sa suspine de placere si sa-ti laude activtatea. Sau decide sa fie spectator, sta ca la masaj si doar primeste, fara sa ofere. Pentru ca atat merita barbatul, l-a bagat in seria celor care trebuie sa-i faca pe plac. Decide in functie de starea ei.


................................

Nota: Posibil sa fiu acuzat de misoginism. De obicei exprim anumite idei nu pentru a mi se da dreptate, ci pentru a da de gandit.


Niciun comentariu: