Acest blog este personal, articolele sunt scrise dupa cum imi vine, in functie de starea mea. Fara a fi revizuite, fara a fi corectate gramatical sau ortografic.

duminică, 5 iunie 2011

Partea intunecata a femeii: Obisnuinta de a cere si a primi

Barbatul este combativ prin traditie. Din preistorie a dus o lupta cu animalele ce le-a vanat, a trebuit sa le invinga pentru hrana. Sa fie mai viclean, mai priceput, s-a antrenat sa-si imbunatateasca indemanarea si calitatile fizice. Apoi s-a intrecut cu alti barbati, mergand la razboi. A invatat sa lupte pentru viata lui. Dar inainte de toate acestea, s-a intrecut cu limitele lui, s-a pregatit si s-a straduit sa le intreaca.

Baiatul joaca fotbal. Sau diverse jocuri prin care se intrece cu alti baieti, combativ. Fetele au o altfel de competitie, un fel de cine are moatze mai frumoase. Intrecerile lor nu se bazeaza pe capacitatea proprie, ci pe ce le este oferit. Fizicul nu l-au castigat, in mare parte a fost primit genetic. Ce e important? Cine are o rochita mai frumoasa, cine are o papusa mai de calitate... Cand primesc ceva deosebit le sporeste increderea de sine, este o dovada ca merita, ca sunt ele deosebite. Baiatul care suteaza mai multe goluri pe poarta adversa se bucura ca munca lui a fost rasplatita, talentul lui capatat prin exercitiu s-a imbunatatit. Fetita se considera speciala cu cat ceea ce primeste este mai deosebit, pe cand baiatul isi alimenteaza increderea de sine prin ceea ce e in stare.

In ultimul secol femeia a obtinut egalitate de sanse cu barbatul. Vanzator la o companie de telefonie mobila poate fi barbat ori femeie, amandoi au sanse egale de a fi angajati. Numai ca vanzarea o face diferit fiecare dintre ei. Politica companiei o invata amandoi, este aceeasi, sentimentul cu care este convins un client este diferit. Un barbat e credibil cand iti face un calcul de avantaje, ceea ce spune devine o promisiune, este ca un cuvant dat. Barbatul isi respecta cuvantul, asa a crescut, combativitatea se bazeaza pe corectitudine, altfel nu mai este o competitie daca cineva triseaza. Cand o femeie iti povesteste avantajele produsului se stie ca este doar o vanzare cu un interlocutor placut vederii, ca barbat iti place compania unei femei dragute. Se obisnuieste ca la impartirea conturilor sa se repartizeze o femeie pentru un client barbat, si viceversa. Femeia nu face vanzarea prin stiinta de a vinde, ci pentru ca a fost placuta. O femeie mai putin frumoasa va aduce mai putini clienti. Aici este discriminarea jignitoare, nu intre barbat si femeie, ci intre femeile frumoase si celelalte.

Femeile frumoase nici nu pot avea aceeasi determinare, pentru ele cariera e un hobby. Pentru supravietuire in conditii decente va putea oricand sa inrobeasca un barbat indeajuns de instarit, incat sa-i satisfaca nevoile.

Revin la idee, femeia primeste, barbatul munceste. Si asta se datoreaza educatiei si modelului anacronic impus de societate, rolul care i s-a atribuit fiecaruia. Barbatul creste cu jocuri competitive ce ii dezvolta calitati cum ar fi camaraderia, corectitudinea, loialitatea, respectul fata de adversar, perseverenta, determinarea, auto-depasirea, etc. Femeia nu stiu ce-si educa prin obisnuinta de a cere si a primi ceea ce doreste. Poate o evaluare corecta despre sine, cum sa aibe pretentii corecte.



...............................

Nota: Posibil sa fiu acuzat de misoginism. De obicei exprim anumite idei nu pentru a mi se da dreptate, ci pentru a da de gandit.



Un comentariu:

Enchanting Me spunea...

"Barbatul creste cu jocuri competitive ce ii dezvolta calitati cum ar fi camaraderia, corectitudinea, loialitatea, respectul fata de adversar, perseverenta, determinarea, auto-depasirea, etc." ...... Era bine sa spui si cu ce creste femeia... :)
Si da! Ne dai de gandit! :) Multumim.