Acest blog este personal, articolele sunt scrise dupa cum imi vine, in functie de starea mea. Fara a fi revizuite, fara a fi corectate gramatical sau ortografic.

duminică, 31 ianuarie 2010

„The Grafik Show” in Gaia

Conceptul mi-a placut:
„The Grafik Show este un experiment 100% live de muzica, proiectii si grafica. Pe muzica Sensor, Alexandru Ciubotariu va desena si proiecta desenele sub forma de visuals in timp real pe ecrane. Proiectul The Grafik Show a fost conceput pentru ca aceste doua arte muzica si desenul sa creeze un spectacol unic. Mai mult, cei care pana acum nu au avut acces la teritoriile artei urbane sa intre in contact cu aceasta chiar in mediul lor.”

Adica un fel de: ”Vine muntele la Mohammed, daca nu se duce Mohammed la munte”. Din pacate pana la final clubul s-a golit la jumatate. Sa explic si de ce.

Cand te duci la „Clatita buclucasa” stii exact pentru ce te duci. Iti faci pofta dinainte de o clatita cu banane si ciocolata, iti pregatesti papilele gustative sa-i simti gustul. Si ajungi acolo si din cine stie ce motive nu au clatite; te indeamna la au un anumit tip de prajituri speciale, foarte bune de altfel. Oricat de bune ar fi, te revolti in tine ca nu gasesti ce cauti. Intotdeauna ceea ce nu poti avea pare mai bun.

Asa si cu Gaia. Clientii obisnuiti nu au primiti cu entuziasm conceptul. Mai mult, nu au inteles nimic. Muzica electronica si arta vizuala, foarte degustata daca vii pregatit pentru ea. Cealalta jumatate – cea care a inteles ceva – s-a distrat si a dansat. De apreciat Gaia ca a incercat sa-si culturalizeze clientii.

Morala: Nu poti sa bagi cu forta in cineva gustul pentru arta, oricat de multe intentii bune ai avea.

Cu riscul de a iesi din anonimat postez un link unde puteti vedea fotografii de la eveniment:

2 comentarii:

Blindius spunea...

Salut! Gaia din Banu Antonache nr 40? Am lucrat acolo 1 an.

Weekender spunea...

Cam aia - Gaia.