Acest blog este personal, articolele sunt scrise dupa cum imi vine, in functie de starea mea. Fara a fi revizuite, fara a fi corectate gramatical sau ortografic.

luni, 29 august 2011

Oda


"Truth or happiness, never both."


Daca vreau sa fiu obiectiv, ar trebui sa ma intreb ce s-ar face omenirea fara femei. Le-am tot disecat in ultimul timp, am cautat in ele ce nu este bine, dar sincer sa fiu nimeni nu este perfect.
Femeile sunt frumosul din viata noastra, privesc cateodata pe strada la o femeie frumoasa si numai pentru faptul ca o privesc, ca exista si imi incanta privirea, ar trebui sa-I multumesc.

Daca ar fi sa leg un cuvant de femeie care sa o caracterizeze din punct de vedere sociologic, m-as gandi la “evolutie”. Inclusiv in perpetuarea speciei, ea este cea care isi deformeaza corpul pentru a da nastere. Ea este cea care cere barbatului ce este mai bun in el, nu pentru ca ar fi defect, ci pentru ca doreste o viata impreuna traita bine. Pentru femeie reusim sa ne aducem aminte sa ne ingrijim, pentru ea vrem sa fim mai buni si mai agreeabili. Parerea unei femei despre mine conteaza mai mult decat parerea unui barbat, si nu ma mai intreb de ce pentru ca stiu.

Daca o femeie frumoasa intra intr-o incapere poti observa cum fetele barbatilor se lumineaza, insurati sau neinsurati, dedicati cuiva sau nededicati. Fara intentie de seductie, dintr-o data scoate la iveala ce este mai bun in el: respectul, curtoazia, cavalerismul, amabilitatea… conduita ce ar trebui sa fie manifestata cu toata lumea, sa fie caracteristica relatiei dintre oameni.

Fiecare om doreste ce este mai bun de la viata. Femeia asimileaza barbatul cu a trai, doar traieste cu el, si astfel ajunge sa doreasca ce este mai bun, de la el si de la viata. Sustineam ca pentru ea conteaza mai mult ce simte, cum se simte, decat situatia in ansamblu, decat rezultatul analitic al realitatii. Chiar daca ceva nu este corect sau echitabil, cand simte ea ca are nevoie da-i, se va recompensa inzecit. Degeaba o saruti toata ziua, daca atunci cand trebuie si simte ea ca vrea sa fie sarutata nu o faci. Femeile spun ca vor dovezi de iubire, ca vor sa simta; barbatii se mira, de unde atata neincredere, chiar se simt ofensati. Eu nu cred ca vor dovezi de iubire in sensul de a se asigura. Ci pentru ca le face placere, asa cum imi face si mie cand constat ca sunt iubit. Sau oricui … Eu ca barbat consider ca suna a narcisism sa vreau mai des aceasta constatare, pentru ca ma doresc puternic, masculin… Ori pentru ca nu stiu sa o fac, nu am fost invatat sa o fac… si mi se pare nefiresc. Mi se pare o tampenie. Dar judecand lucid ar trebui sa invat de la femei cum sa-mi traiesc mai bine viata.

Ce inseamna un barbat puternic? Un egoist, un nesimtit (in sens de nesimtitor), un stapan, un incapatanat, un increzut? Pot domina o femeie, o pot domina prin a-i creea nevoia de a fi in preajma mea caci se simte bine, fiecare se intoarce acolo unde se simte bine, dupa ce se obisnuieste devine o necesitate. Aminteam candva de sentimentul placut ce-l ai cand, copil fiind, te lovesti si alergi in bratele mamei, cum dispare durerea si necazul ca te-ai lovit, ca nimic nu s-a intamplat decat sentimentul de siguranta care ti-a alinat durerea. Nu trebuie sa te lovesti, poti fi imbratisat de mama din dragoste si atunci cunosti o senzatie ce ai vrea sa o traiesti toata viata. Femeia ar trebui sa se simta astfel in bratele unui barbat. Si viceversa.

Femeia stie sa ceara toate acestea; barbatul inca este blocat in masculinitatea lui.

Ma bucur de femeie. Cunosc una si caut sa o inteleg, sufletul ei imi place sau nu, poate fi plin de cicatrici, poate fi avid de viata placuta, poate fi in cautare de ceea ce-i lipseste, poate fi oricum… dar nu vei stii niciodata daca nu te uiti la el. Sa nu creada vreo femeie ca un barbat se apropie de ea ca sa-i fie inamic, sa o raneasca. Exista cautatori de sex in ambele tabere, nimic de obiectat, asta este realitatea, dar jocul ala se joaca intr-un fel, chestia cu apropierea sentimentala in alt fel. Atunci cand le amesteci apar frustrarile si dezamagirile. Chiar si pretentia de a se cunoaste mai bine inainte de a face sex este un amestec. Cat de mult sa te cunosti pentru sex? Cred ca de ajuns ca sa fii convinsa ca nu esti intima cu un dobitoc, dar nici pana cand ajungi sa ai sentimente caci dezastrul din pat este acceptabil la inceput, dar frustrant mai tarziu. Pe de alta parte eu consider ca a face sex este o etapa importanta - poate cea mai importanta - din procesul de cunoastere. In pat pot intelege multe despre femeie, despre egoism, despre camaraderie, despre respect, lene, initiativa, imaginatie, bunatate, rautate, tot caracterul ei.

O femeie iti zambeste. As vrea sa intreb orice barbat cum se simte cand ii zambeste o femeie. Poate fi grasa, urata, proasta, poate sa nu fie pe placul sau, dar atunci cand ii zambeste se intampla ceva in el, simte o magulire, o multumire de sine…

(Va urma - intrerupt de prea multe ori...)

Un comentariu:

_undo spunea...

salutare.
iti urmaresc blogul cu interes.
ai dres-o cumva cu ultima postare vis-a-vis de cea anterioara, acum parca ai facut pace (e in regula ce ai scris si in postul anterior dar parca un pic tras de par)
astept cu interes sa scrii mai des
bafta