Acest blog este personal, articolele sunt scrise dupa cum imi vine, in functie de starea mea. Fara a fi revizuite, fara a fi corectate gramatical sau ortografic.

joi, 18 noiembrie 2010

Violenta este ultimul refugiu al incompetentei

"Violenta este ultimul refugiu al incompetentei." - Isaac Asimov, seria Fundatia.


Pentru barbati:
5 haidamaci cu ceafa lata. Despre unul din ei deja stiam ca are 900kg forta in pumn, adica puterea unei masini ce te plezneste cu viteza, concentrata pe zece centimetrii patrati. Acesti oameni isi cunosc bine forta, sunt constienti de puterea care o au. Si stiu cum sa te inspaimante daca asta este scopul lor. Iti rup o mana, un picior, cam ce vor ei. Alteori se plictisesc sau nu sunt atenti si-ti rup gatul. Dau din umeri, accident, se mai intampla.
Nu stiu daca vreun barbat isi poate inchipui teama, panica ce te cuprinde si te blocheaza, sindromul victimei ascultatoare. Daca nu ai trecut prin asta, nu poti intelege pe deplin. Are un impact psihologic atat de mare, incat ai impresia ca iesi din corpul tau si privesti din exterior. Dar durerea te trezeste. Neputinta te inspaimanta.

Daca reusesti sa scapi cu viata, fiecare junghi ce-l simti la schimbare de vreme iti aduce aminte. Simti rusine. La fiecare vorba spusa cu ton ridicat ai atac de panica, simti ca nu mai poti respira, ca se termina aerul. O astfel de experienta te marcheaza pe viata. Si daca se mai repeta vreodata este mult mai terifiant, sentimentul de nesiguranta nu te mai paraseste niciodata.
Dar pe langa teama, panica, nesiguranta... cea mai aspra e rusinea. Si pierderea increderii in sine.


Cam asta simte o femeie in fata unui barbat violent.


......................................


/

"Am simtit teama, panica, nesiguranta, si... rusine"
"Te uiti in ochii lui si nu mai vezi nimic. Absolut nimic in afara de ura si furie."
"E foarte greu sa recunosti ca esti atat de slab incat sa accepti asta. Iti dai seama ca un barbat este agresiv din modul in care iti vorbeste."
- Ana Maria Georgescu, despre agresiunile violente in relatia de cuplu, suferite de pe urma lui Florin Chilian




Niciun comentariu: