Acest blog este personal, articolele sunt scrise dupa cum imi vine, in functie de starea mea. Fara a fi revizuite, fara a fi corectate gramatical sau ortografic.

luni, 20 septembrie 2010

"A da" vs "a darui". Si "a primi". (part 2)

Fragmente de corespondenta:
(am prostul obicei de a posta corespondente intime, dar cred in ceea ce scriu, o fac din suflet. Sunt doar idei si opinii, fiecare sa si le judece singur.)

Orice sport devine extrem cu timpul... obisnuiam sa ma indop de adrenalina prin diverse sporturi pana mi-am rupt o clavicula si un omplat.
Mi-a trecut, m-am reparat fara problema, dar nu ma mai simt asa sigur pe mine. Asa ca am decis sa fac miscare prin sporturi mai pasnice, piciorul l-am scrantit la fotbal. Se va repara si el, viata merge mai departe.

Cam asa e si cand te scrantesti sentimental. Prinzi o nesiguranta pe viitor si cauti optiuni mai putin periculoase. Dar uite ca viata nu tine cont de asta, daca te arzi, te arzi oricum, asa ca nu are rost sa-ti refuzi cum iti place sa traiesti viata.

Vei incerca sa-l intelegi prin alti barbati, atunci cand nu poti sa-l intelegi pe cel ce tocmai a plecat. Cum spuneam pe blog, seamana cu nesiguranta care o ai ca atunci cand iti pierzi vreun membru intr-un accident, te intrebi cum vei trai in continuare. Omul e adaptabil, in timp invata sa traiasca dupa noile realitati.
Dar sufletul ramane cel schilodit, si numai o persoana cu mult superioara ex-ului te poate vindeca. Dar e greu, timpul nu sta in loc, nu mai ai entuziasmul de atunci, varsta de atunci, increderea de atunci... Pentru asta e nevoie si de o mare deschidere. Va veni o vreme cand te vei ridica nepasatoare de tot si vei spune: "Pana aici!"
.................................................

Ciudat este ca atunci cand ii lasi tot, cand nu vrei sa-i schimbi viata, ii lasi si prietenii comuni. Vine de la sine, cand tu ii eviti ca cealalta parte sa primeasca sprijinul lor. Pana cand devii cel uitat.

Situatia ta e diferita, esti femeie.

Dar trece, te vei schimba, cum altfel nu ai fi facut-o. Vei fi mai inteleapta, mai toleranta, vei stii cu adevarat ce sa apreciezi in oameni.

Construiesti un zid intre sufletul tau si al tuturor. Si ce daca... Mai tarziu o sa-ti pui un punct de control foarte drastic care sa legitimeze pe oricine vine in vizita, pana cand cineva va ramane.
Atunci cand ti-e teama inseamna ca inca iti mai pasa de tine.

Exista un post acolo, ceva despre a da, a darui, a primi... Nu cred ca am reusit sa exprim exact ce vroiam sa specific.

Atunci cand dai ceva, cand investesti in cineva, te astepti sa primesti si inapoi.

Cand daruiesti, este un bun plecat si ramane acolo unde l-ai oferit. Fara regrete, fara asteptari.

Si a primi, sa stii sa primesti. Chiar sa iei. Cel ce ti-a oferit este mai fericit decat atunci cand tu primesti natural, nonsalant. Cand te bucuri de ceea ce primesti, stie ca ceea ce ofera este apreciat.

Adica:

In sex, de exemplu. Oamenii ce iubesc sunt atenti la cealalta persoana, sa-i fie bine, cauta sa o multumeasca, sa o duca in extaz, celalalt e mai important decat propria persoana.
Atunci cand inveti sa si primesti, iti distribui atentia, catre celalalt si catre tine. Cand vrei sa ai orgasm, apoi sa-l ai. Sa te concentrezi pe primit, sa fi receptor nu doar transmitator, sa ceri chiar. Sa fi o egoista, celalalt nu exista decat pt a-ti da starea de bine, sa-l indrumi, sa-i ceri, fara ingradiri, fara pudoare, fara rusine. Si cand ai orgasmul, celalalt devine cel mai increzator si multumit om de pe planeta.

Unele persoane invata greu asta, cand au orgasm parca se simt vinovati ca ei traiesc un extaz, si celalalt nu. Isi demonstreaza iubirea prin preocuparea pt celalalt, nu se mai considera pe sine. Acestia/acestea mint cel mai des ca s-au simtit bine. In felul lor au dreptate, extazul celuilalt ii face sa prinda incredere, dar il deposedeaza de exact acelasi sentiment: increderea in sine. In viata, in relatie ... e la fel: nu pricep cum de s-a intamplat o despartire, dupa toate cate au oferit. Nu au stiut sa si primeasca, celalalt s-a simtit nesigur.

Invata sa primesti, acum e momentul. Ceilalti exista pentru tine, pentru a te folosi de ei. Suna incorect. Dar decat sa stai ascunsa dupa un zid, evitand cel mai mic contact sufletesc, cu o continua senzatie de vulnerabilitate, mai bine te refaci prin dominatie. Nu-mi fac probleme, din cauza suferintei traite vei avea intelegere, toleranta, afectivitatea va fi aceeasi, dar va fi pentru folosul tau. Daca vei darui, va fi pentru ca asa vrei tu, fara sa te astepti ca trebuie sa primesti ceva inapoi, ca un imprumut recuperat; si daca vei invata sa primesti, nu exista pierderi, doar multumiri de sine. Sentimentale.

Niciun comentariu: