Acest blog este personal, articolele sunt scrise dupa cum imi vine, in functie de starea mea. Fara a fi revizuite, fara a fi corectate gramatical sau ortografic.

marți, 5 ianuarie 2010

Iubirea potrivita

La sfarsit nu ramane nimeni cu tine.

Te duci singur... Iti doresti inca o secunda, apoi inca una... tot mai multe, dar inevitabilul nu te asteapta. Te uiti in jurul tau si ai vrea sa primesti ajutor de undeva, dar toti sunt neputinciosi. Inconstienti de ce se intampla in tine ei se absolva de adevar evitand gandul ca va veni si ziua lor. Esti decat cel care le aduce aminte si intrece iubirea ce ti-o poarta, se grabesc cand tu nu mai ceri decat cateva secunde. S-au consolat cu ideea ce si-o impregneaza in minte: asa e in firea lucrurilor. Nu, nu e firesc, nu vrei sa te desparti de familie, de oameni, de imagini, de gust, de aer, de explozia unui hohot de ras, de lacrimi, de oftat, de lumina, de miros, de senzatia de cald sau rece, vrei sa traiesti. Vrei sa mai stai. Nu crezi ce se intampla, pana si tu eviti gandul, sa nu inebunesti. E ultimul gand lucid, sa nu inebunesti. Si apoi pierzi ratiunea. Cu un ultim efort te uiti in ochii lor si vezi ca ei deja s-au despartit de tine. Esti atat de singur...

Va veni si ziua aia, pana atunci o alung din gand ca toti ceilalti. Sunt multumit ca am experimentat-o si nu mi-am pierdut mintile. Sunt pregatit si de viata, si de moarte. Nu mai iubesc pentru mine, iubesc pentru ceilalti. Pot iubi cum nu am fost capabil niciodata, cu ochii larg deschisi, nu mai visez imaginandu-mi, viata e cel mai frumos vis.

Sunt fericit ca nu ma mai supar. Te superi cand ceva nu este asa cum iti doresti. Poti face schimbari; judeci, decizi si actionezi cu un scop, faci sa se intample, nu ramai la stadiul de a-ti dori. Indiferent daca reusesti sau nu, esti multumit ca ai incercat, poti accepta cu un zambet si esecul. Viata e frumoasa.

Am vrut sa fiu un barbat puternic, am devenit un barbat puternic, intr-un alt mod decat mi-am imaginat. Puterea caracterului asupra celorlalti nu mi-a folosit, dragostea de ei mi-a adus bucurii.
Oamenii nu vor fi niciodata egali. Ii deosebeste mai intai inteligenta nativa, se nasc cu ea dar nu e de ajuns, trebuie instruita. De obicei iti plac oamenii mai inteligenti decat tine sau cei de acelasi nivel. Cei pe care ii iubesti sunt si frumosi, si inteligenti. Oricat te-ai educa principial, religios sau democratic, in fata ta nu vor fi niciodata egali. Graficul pleaca de la omul ca animal pana la omul genial, nu uita niciodata unde vrei sa fi.

Cu cat devii mai inteligent este mai greu sa-ti gasesti iubirea potrivita. Sentimentul ca exista acolo, undeva, te face sa o astepti. S-ar putea sa nu te gaseasca, e mai bine sa o cauti. Timpul trece mai greu asteptand, idei pesimiste incoltesc in capul tau si te fac sa accepti cu pasivitate o deznadejde, ca apoi sa te revolti impotriva ei si sa te multumesti cu cineva doar din teama de a nu fi singur. Ridica-te si cauta, fa cunostinta cu cat mai multe posibilitati pentru ca alegerea sa fie a ta, nu a sortii.

Exista riscul sa te obisnuiesti in singuratate, iti creezi propria rutina, un fel repetitiv de a trai ce iti da un sentiment de siguranta pentru ca te-ai obisnuit, nimic nu mai e surprinzator. Nu e fericire, e doar o viata linistita. Dupa un timp e comfortabil, teama unei schimbari te imobilizeaza. Teoretic iti propui ca vrei sa-ti schimbi stilul de viata, dar nu exista incredere in schimbare. Omul care si-a pierdut increderea a pierdut dreptul la fericire. Aminteste-ti cat de singur vei fi la final, nu vrei sa fi asa toata viata. Altfel poti sa te intinzi pe jos si sa mori de pe acum.

Am constatat ca femeile inteligente sunt si cele mai inventive in pat. Celelalte doar repeta ceva ce au invatat din experienta. Este adevarat ca uneori siguranta experientei intrece curajul incercarii. Dar atunci cand cele doua se imbina participi la o calatorie memorabila. Femeia o cunosti cel mai bine atunci cand faci dragoste cu ea, ii descoperi caracterul, imaginatia, inteligenta. Daruirea si pasiunea. Spiritul de echipa, acceptarea situatiilor noi care pot aparea in viata, grija sau orgoliul. Egoismul, egocentrismul sau altruismul. Sinceritatea sau falsitatea, toleranta si setea de viata. Din cauza asta unii barbati se intorc sau fug dupa prima noapte de sex. Altii mai incearca de cateva ori, spera ca au inteles gresit si acorda sanse. Majoritatea nu cauta sa faca doar sex, cauta femeia potrivita. Cei care deja au gasit femeia potrivita si inca sunt in cautare de sex sunt cei pasibili de acuzatii. Si se mint singuri in nefericirea lor.








6 comentarii:

Lillee spunea...

Ce as putea sa mai adaug? Un mare...nimic! Ai atins tot ce se putea atinge cu acest articol...

Nicoleta spunea...

Sper sa nu te opresti niciodata din scris, Omule Frumos. Ai mare dreptate, cu cat esti mai inteligent sau mai destept, cu atat e mai greu sa gasesti iubirea potrivita, si daca mai esti si femeie, cu atat mai rau pentru tine....Nu pot uita ca am cunoscut acum vreo opt ani un barbat care a avut puterea sa recunoasca ca nu ne mai putem vedea pentru ca sunt mai desteapta decat el....acum suntem doar prieteni, cred desi se spune ca un barbat si o femeie nu pot fi prieteni.

Sorin spunea...

Lili ce ai putea tu sa mai adaugi? nimic...smile and look pretty ar fi de ajuns...a!te descurci foarte bine.
Cat despre Nicoleta si mai ales tu Week&R...voi mici Einstein-i...vreti sa ne convingeti ca iubirea e masa creierului inmultita cu viteza de citire la patrat (52x maxim)...Cum asa?...daca iti place de vecinul/vecina si intretimp citesti doua carti...cand le termini nu mai e buna de tine?...poate nu e un exemplu bun dar ganditi-va totusi cum ramane cu "love at first sight"?cu ce intervine inteligenta acolo?...ca se consuma la un simpozion de carte?...mda
In fine,ideea mea e : cacatul asta numit iubire e mai incontrolabil si instabil decat plutoniu transportat in sticle de Ciucas (fetelor de la Eufora Tv puteti fi mandre de mine)
Poate eu gandesc prost sau pur si simplu sunt prost...asta inseamna ca o sa astept mai putin dupa 1/2-ea ideala.Si asta mai inseamna ca fetelor inca mai aveti o sansa!Sorinel free for all!

Weekender spunea...

Pai da.

Zori de zi spunea...

Huh, foarte adevarat!
Sora mea, mult mai mare si mai inteleapta decat mine, mi-a spus chestia asta "barbatul ajungi sa-l intelegi numai dupa cel cunosti in pat", am sa-i spun ca i-am gasit teoria privita din unghiul unui barbat.

Tasha spunea...

Ai pus punctul pe i,...bravo!
si mi-a placut sfarsitul articolului....subscriu!:)