Acest blog este personal, articolele sunt scrise dupa cum imi vine, in functie de starea mea. Fara a fi revizuite, fara a fi corectate gramatical sau ortografic.

sâmbătă, 16 ianuarie 2010

Barbatul e vinovat din nastere

Nu stiu cum se face, dar intotdeauna barbatul este vinovat pentru destramarea unei relatii amoroase.

El.
La inceput nu mai poti de dor, o iubesti cu toata fiinta ta. Apoi dupa ceva timp (zile, ani sau decenii) ajunge sa te enerveze numai prezenta ei. O iubesti? – te intrebi. Chiar o urasti fara sa-ti explici de ce, nu sunt motive concrete. Si dispare respectul, esti constient ca nu e bine dar o faci cu un dram de rautate intentionata. Sicanezi, tachinezi, comentezi... In timp ai realizat diferenta dintre voi, cat de inconfortabil este ca nu reactioneaza si nu se comporta cum te astepti. O relatie presupune toleranta, acceptarea a ce vrea si gandeste celalalt. Dar cum sa accepti ce nu-ti convine, ce nu-ti place? Asa cum tu te astepti sa iubeasca neconditionat ce-ti place, tot asa si viceversa. Dar nu vrei, este inconfortabil, parca nu e fericirea pe care o cautai. Nu trebuia sa devina obligatie... Si o rupi.

Ea da vina pe tine, „ai sedus-o si ai abandonat-o”. Ai dezamagit-o, i-ai inselat asteptarile, esti vinovat de toata suferinta de dupa despartire.


Ea.
La inceput nu mai poti de dor, il iubesti cu toata fiinta ta. Apoi dupa ceva timp (zile, ani sau decenii) ajunge sa te enerveze numai prezenta lui. Il iubesti? – te intrebi. Chiar il urasti fara sa-ti explici de ce, nu sunt motive concrete. Si dispare respectul, esti constienta ca nu e bine dar o faci cu un dram de rautate intentionata. Sicanezi, tachinezi, comentezi... In timp ai realizat diferenta dintre voi, cat de inconfortabil este ca nu reactioneaza si nu se comporta cum te astepti. O relatie presupune toleranta, acceptarea a ce vrea si gandeste celalalt. Dar cum sa accepti ce nu-ti convine, ce nu-ti place? Asa cum tu te astepti sa iubeasca neconditionat ce-ti place, tot asa si viceversa. Dar nu vrei, este inconfortabil, parca nu e fericirea pe care o cautai. Nu trebuia sa devina obligatie... Si o rupi.

El este de vina, nu este cel care s-a promis. Nu a fost in stare sa-ti pastreze dragostea. Daca te iubea trebuia sa-ti faca pe plac, sa se dea peste cap sa te faca fericita. A fost prea egoist, prea ti-a dezamagit asteptarile. Este vinovat.

Morala. (feminina)
Deci intotdeauna barbatul e vinovat de finalul unei mari iubiri. Pentru ca el cucereste, femeia este cucerita, asa e firesc. Si daca ceva nu merge, el e vinovat. De ce a mai pornit o campanie de cucerire daca nu e in stare?


P.S.: Din ciclul "Adevar sau provocare?"
Vine o vreme cand treci de la "Flori, fete sau baieti / Melodii sau cantareti" la jocuri precum "Adevar sau provocare?". Urmeaza "Mima"

.

9 comentarii:

Lillee spunea...

:) Nu toate femeile gandesc la fel. Am inteles ce ai vrut tu sa spui...dar mai sunt si exceptii.

Weekender spunea...

E doar un fel de deget aratator care spune: "atentie! nu asa se face."

Nicoleta spunea...

Se poate intampla ca in momentul acesta sa fie perechea perfecta pentru tine si peste o perioada unul dintre parteneri evolueaza in diferite directii si realizeaza ca ceea ce il facea fericit pe vremuri, acum il enerveaza...nu e nimeni vinovat, cred ca asa trebuie sa fie

Weekender spunea...

Asta e dintr-un post de-al meu? Scriam pe undeva exact despre aspectul asta, deci ne intelegem asupra subiectului.

Nu ma refer la adevar, ironizez tendinta de acuzare a femeii. Oricare ar fi fost cel care a luat decizia.

"Unul din doi s-a descoperit ca e nefericit. Cine e cauza acestei nefericiri? Eu? Ea? M-am schimbat eu? S-a schimbat ea? Cert e ca sentimentul asta de dezamagire nu vine deodata, ceva exista acolo de mult timp, ceva ce n-am putut sa vad si ramane inca o enigma. Atat de puternic incat a dat curajul unei despartiri. Fiecare isi schimba viata atat de drastic, viitorul devine atat de necunoscut; ma copleseste ideea ca acest sentiment de nefericire a fost atat de insuportabil. O despartire schimba un om. Daca nu, celalalt macar supravietuieste."
http://weekender-recyclebin.blogspot.com/2009/11/16-femeia.html

Nicoleta spunea...

Nu e dintr-un post de al tau, asta e concluzia mea personala, care se aplica relatiei mele; nu toate femeile acuza barbatul, la inceput eu era sa innebunesc crezand ca sunt singura vinovata, ''de ce naiba nu poti sa stai asa cum esti si trebuie mereu sa evoluezi''.
Acum vorbind la modul general, de obicei barbatii sunt de vina sau poate oamenii au uitat ce inseamna iubirea. Am citit de curiozitate o carte de Bebe Mihaescu si m-a luat cu frig ce isi pot face oamenii in numele iubirii......

Weekender spunea...

Ti-am citit posturile din blogul tau (din curiozitate, sa vad cu cine am de-a face...), n-am reusit sa gasesc unde pot posta comentarii.

"Acum vorbind la modul general, de obicei barbatii sunt de vina..." - cam q.e.d. la postul meu.

Dar ca sa tin cu tine, sustin ca ai dreptate. El este vanator, ea pune capcane. Daca prinde pasiune pentru vanatoare sau alt vanat, el ia decizia. Daca ea mai capcaneaza in continuare si se agata o prada mai de soi, ea va lua decizia. Diferenta este ca vanatorul e cautator, pe cand femeia asteapta rabdatoare la capcanele puse.

Nicoleta spunea...

Nu prea ma pricep la chestia asta cu blogurile si probabil ca de asta nu exista un spatiu pentru comentarii, inca...Se zice ca timpul e o notiune relativa si trebuie sa iti faci timp pentru toate si incerc din rasputeri....probabil ca m-am apucat de prea multe odata.
Nu trebuie neaparat sa comentezi ce scriu eu, blogul l-am facut in primul rand pentru mine, pentru ca m-am interiorizat prea mult si nu mai stiu cum sa ma exprim decat prin scris. Si nici nu prea comentez ce scriu altii, numai ca, din intamplare cand mi-am facut blogul am citit articolul tau, cel cu femeia si am postat un comentariu (cred ca cu numele de Nico). Ma voi gandi la ultimele afirmatii, deocamdata eu ma simt cea mai vinovata, desi mintea mea imi spune ca nu e asa.
Cred ca nu e important cine e vinovat, ci de ce? E o melodie ''Ne-a pierdut de pe aripa ei iubirea........''

Cristina spunea...

Intr-o relatie sunt 2.Ceea ce inseamna ca nu doar unul este vinovat.Fiecare greseste mai multt sau mai putin.

Weekender spunea...

Caz 1: Ea un inger si o nimfa. El un porc.
Caz 2: Ea o curva.(ea va spune ca nu a stiut sa o pastreze,etc). El un naiv.

In orice caz, cand unul e vinovat de sfarsit, celalalt e vinovat de inceput.

Deci, iti dau dreptate.