Acest blog este personal, articolele sunt scrise dupa cum imi vine, in functie de starea mea. Fara a fi revizuite, fara a fi corectate gramatical sau ortografic.

vineri, 1 ianuarie 2010

Alt an, alta pornire

Au trecut si sarbatorile de iarna...
Le-am refuzat pentru a nu-mi face rau, oricat am fugit m-au gasit si mi-au adus aminte ca lumea este asa cum o vad ochii nostri, nu e nici mai buna, nici mai rea, este asa cum vrem sa o vedem, sa o percepem.

Pentru ca nu am fost de acord sa mai treaca un an nu am sarbatorit revelionul, nu aveam nimic de sarbatorit. Dar am facut-o. Prin a-mi dori ca toti cei cunoscuti mie sa fie fericiti, este o ocazie ca oamenii sa-si dovedeasca cat de aproape sunt unii de ceilalti. Am inteles care este semnificatia trecerii intr-un an nou, te face sa te gandesti la cum ai trait in cel precedent. Si deodata m-am trezit mai intelept, am inteles ce am facut bine si ce nu, am inteles ce imi doresc.

Am refuzat simbolul lui Mos Craciun, nu mi-am dorit nimic de la el pentru ca stiam ca nu am nimic de primit, ceea ce imi doresc este imposibil acum. Decat sa-mi aduca aminte de incapacitatea mea de a ma bucura, l-am renegat. Ca simbolistica si ca semnificatie in oameni.

Si atunci cand m-am simtit cel mai singur si indiferent, am primit un cadou neasteptat, mi-a demonstrat ca spiritul lui Mos Craciun exista in noi. Nimic material sau romantic nu m-ar fi miscat asa cum m-a schimbat aprecierea cuiva fata de care ai gresit in trecut. Si metoda prin care noile revelatii mi-au fost transmise a fost sexul. O noapte de sex continuu, pasional si fantezist, orice dorinta a fost indeplinita, am fost regele... Un fel de a se darui determinat de iubire altruista, apreciere si iertare. Am simtit ca am fost iertat, am fost inteles ca mi se doreste binele. Fara viitor, celebrand sentimente trecute, momentul a contat. Inainte de trecut si viitor, exista prezent. Febra musculara instalata de a doua zi nu m-a lasat sa uit ca de fapt am avut un Craciun minunat, care nu-l primesti decat daca iti este daruit, nu poti avea pretentia sa-l doresti.

Mi-am refuzat sa petrec Revelionul cu alti oameni, am fost invitat in foarte multe locuri; trecute pasiuni au cerut o companie la trecerea de la un an la altul. As fi putut accepta o invitatie si poate o femeie nu s-ar fi simtit singura. E doar un bine de suprafata, ar fi pierdut momentul care sa-i dea de gandit ce fel de viata isi doreste. Asa cum am facut-o eu.

Nu stiu cum, inca incerc sa-mi explic, mi-a aparut entuziasmul de viata. Ideile incep iar sa abunde, impulsul de a le pune in practica a revenit. Nu exista o reteta, nu stiu daca ceva a determinat sau pur si simplu s-a umplut paharul. Stiu ca o persoana care nu ma cunoaste prea bine mi-a spus o fraza suna de cateva zile in capul meu. Eram adunati in gashka la un vin rosu, conversam cu prietenul ei, si deodata imi face un compliment neasteptat : „Esti o persoana foarte misto, ai putea sa faci orice in viata”
Exact asta credeam in trecut despre mine si am incetat sa fac. O necunoscuta, fara a avea un interes anume, mi-a redat increderea. De parca am fost hipnotizat si era fraza cheie care trebuia sa ma trezeasca.

2 comentarii:

Lillee spunea...

Esti prea dur...cu tine! Te chinui...pentru ce?

Blindius spunea...

E cert că nu oricine îţi poate da un răspuns la ceea ce scrii şi probabil nu cauţi unul.Nu am trecut prin viaţă cât ai trecut dumneata dar din ce-ai scris,pot scoate ca afirmativ un lucru.Într-adevăr,este incredibil de bine,minunat,să te simţi Rege după ce ai făcut sex pasional cu o persoană de care eşti legat sentimental,simţi că eşti legat pentru trecut şi intotdeauna pentru viitor.Senzaţia de linişte interioară pe care ţi-o dă ,nu se poate descrie în cuvinte.