Acest blog este personal, articolele sunt scrise dupa cum imi vine, in functie de starea mea. Fara a fi revizuite, fara a fi corectate gramatical sau ortografic.

joi, 19 mai 2011

Partea intunecata a femeii: seductia fara discernamant

Nu sunt misogin de felul meu, din contra. Sunt un mare feminist, am cautat sa inteleg femeia.

Se intampla foarte des. Eu ii spun „vanatoarea de priviri”. Exista unele femei ce nu obisnuiesc; altele au nevoie, face parte din existenta lor. Sa luam o speta. Ma asez la o masa intr-o cafenea si privesc timp de doua secunde o femeie. Este mai mult cu o secunda decat normal, atunci cand pierzi o secunda in plus pentru a privi pe cineva inseamna ca ai vazut ceva de admirat, ai nevoie de acea secunda pentru a memora imaginea. Nu o faci cu buna stiinta, este un reflex instinctiv. Persoana privita poate avea o atentie distributiva mai dezvoltata si remarca acest gest, ori este preocupata si va trece cu vederea.

Din acest moment incepe „vanatoarea de priviri”. Din cand in cand femeia iti arunca o ocheada pentru a se convinge ca ti-ai pastrat interesul. Dar privirea, licarul din privire s-a schimbat. Spune „sunt receptiva la privirea ta”. Practic este un joc nevinovat, dar motivul pentru care face aceasta este de studiat. Ea vrea sa se simta dorita, este o necesitate a ei, astfel se autoapreciaza. Nu conteaza cui se adreseaza mesajul de receptivitate, cu cat mai multi se simt impresionati, cu atat mai bine. Mesajul se confunda cu disponibilitatea, dar nu este acelasi lucru.

Practic, isi exercita voit seductia, dar fara discernamant.

Invata ca acest lucru ii aduce un fel de control si este o magulire personala cand se simte dorita. Merge mai departe, isi foloseste acest gen de seductie cu toti, de la cunoscuti la parteneri profesionali, de la necunoscuti la prieteni de familie. Se uita adanc in ochii lor, manifesta un interes deosebit pentru ca doreste sa detina controlul. Prin seductie este mai ieftin si mai rapid decat prin inteligenta sau genialitate. De aceea prefera mai mult compania barbatilor, majoritatea din cercul de prieteni sunt barbati. Nu are nevoie sa i se confirme ca este admirata, stie acest lucru, farmecele ei nu dau gres. „Vanatoarea de priviri” e doar un inceput, cand simte momentul face gesturi, zambeste, isi ia o mimica seducatoare. Pentru ca este talentata falsitatea ei nu este vizibila. Depinde si de celalalt, cat este de bun in a „citi”oamenii. Se obisnuieste a-si folosi seductia cu oricine, nu doar cu masculul alfa, caci se vrea dorita si admirata de toti, din dorinta de control.

Este cateaua ce a iesit in calduri pe maidane si este mandra de sine ca atrage atat de multi masculi. Ceea ce face, seductia intentionata, este o atractie precum mirosul la caini, nu e din cauza ca este ea fermecatoare, ci pentru ca transmite un mesaj subliminal de disponibilitate. Este o reactie naturala a masculului. Cateaua in calduri atrage orice tip de caine, nu conteaza ca este de rasa sau maidanez, ca este frumos sau urat, tanar sau batran.

Apoi se mira ca o abordeaza toti nebunii, ca vor ceva cu ea. O prietena imi spunea: „Ala nu se uita la el? Cum isi inchipuie ca as putea sa mi-o trag cu el?”.

Draga mea prietena... i-as spune. In primul rand nu-mi povesti despre hodorogii sau mutantii care se tin dupa tine. Un mutant nu poate spera la Kim Kardashian, stie foarte bine cine este el, din ce categorie face parte; dar daca isi inchipuie ca poate avea succes la tine este pentru ca tu ai transmis (din obisnuinta) o disponibilitate. Prin faptul ca te vrea te-a bagat in anturajul lui. Povestind indignata si cu dezgust despre cel ce te doreste, nu faci decat sa te depreciezi in ochii mei. Ala nu si-a pus sperante de capul lui. Daca tu nu mai controlezi asupra cui iti manifesti seductia inseamna ca esti foarte disperata si foarte nemultumita de viata, nu ai liniste. Si nu vei avea niciodata atata timp cat ai nevoie sa-ti confirmi in permanenta ca esti dorita, iti este ca un drog. Femeia fermecatoare este laudata de altii, nu se lauda pe sine. Femeia fermecatoare este obisnuita sa fie admirata si dorita, nu mai face caz de un mutant, caci nu-i vede. Acestia nu au posibilitatea sa-si exprime dorinta catre ea, atat de sus este pozitionata in perceptia oamenilor. Femeia cu adevarat seducatoare este numai pentru premianti. Cel ce nu este premiant aspira la normalitate.

Chiar si femeia seducatoare are aceasta obisnuinta, dupa ce ii trece vremea. Este un semn distinctiv ca se simte amenintata de trecerea anilor. Inaintand in varsta isi pierde din siguranta si cauta cu disperare sa pastreze adulatia celor din jur, a fost atat de mult timp obisnuita cu aceasta incat a devenit viciu, este o nevoie. In fiecare zi devine tot mai disperata, culmea este ca-i cresc pretentiile. Inainte nu avea timp sa se gandeasca la ele, stia ca daca ceva nu-i convine poate schimba doar dorindu-si, caci femeilor deosebit de frumoase li se indeplinesc dorintele. Asta este regula vietii. Oamenii frumosi sunt mai bagati in seama, au mai mult succes. Daca un barbat este atras intr-o conversatie cu doua femei, din care una frumoasa si cealalta... doar femeie, mintea barbatului, tot ceea ce spune el, se adreseaza doar femeii frumoase, pe aceasta vrea sa o impresioneze.

Asa ca...

Draga femeie, ce-ti exersezi seductia fara discernamant, unii barbati recunosc disperarea in felul tau de a cauta sa controlezi, printr-o seductie ce o consideri nevinovata. Acesti barbati nu te baga in seama. Iar cei ce nu stiu sa „citeasca” intra in confuzie, considera ca semnalele de disponibilitate sunt o sansa pentru ei si prind curaj pentru a incerca sa te aibe.

Nu mi se pare un comportament gresit daca femeia lasa un in urma o dira cu miros de tarfa ca masculii sa se insire dupa ea si sa adulmece. Dintre acestea il poate alege pe cel mai de soi, aceasta este o alta normalitate a vietii: barbatii vaneaza, femeile capcaneaza. Consider ca este gresit cand scopul tau este doar spre propria magulire, cand exersezi cu inconstienta si fara discernamant aceasta seductie, doar pentru a te alimenta cu o infatuare nemeritata, caci ea, femeia, considera ca atractia barbatului catre ea se datoreaza farmecului ei. In adevar, este doar un raspuns natural la mirosul de tarfa.


_________________
(va urma)

4 comentarii:

asdfgh spunea...

Femeilor, puneţi-vă o mască, masca de feminitate primordială, de Femeie la modul absolut, trăiţi-i senzualitatea pe scoarţă de jurnal, pe cord de amor, pe trup fierbinte, vă veţi descoperi voi înşivă, fantasmele voastre, dragostea care musteşte în voi pentru viaţă, faţă de voi înşivă, vă veţi lăsa purtate de eul vostru eliberat undeva spre ţara interzisă descoperind că adevărata voastră vocaţie este aceea de a vă cunoaşte. "Cognosce te ipsum" va deveni un fel de cheie care deschide porţile templului spre orgasmul interior (intelectual, sexual şi sufletesc).Anais Nin

Weekender spunea...

Adica?
Sincer nu merge, doar cu masca?

Despre "iubesti-va pe voi insiva" am scris aici: http://weekender-recyclebin.blogspot.com/2011/01/doctrina-iubeste-te-mai-intai-pe-tine.html

Am citit pe undeva o intrebare: Atunci cand faci sex cu o clona a ta se numeste masturbare sau incest?

Nu sunt lamurit cu "vă veţi descoperi voi înşivă", "adevărata voastră vocaţie este aceea de a vă cunoaşte" ...
Suna a schizo...

E ca si cum as spune: m-am dus pe mine la plimbare... m-am certat cu mine si m-am luat la bataie cu mine,apoi am ajuns sa ma cunosc pe mine insami, eu considerandu-ma doi la fel... Sau mai multi.

Anonim spunea...

mie mi se pare ca urli de frustrare......e legea firii....s-au inventezi tu a cincea roata de la caleasca.....

Anonim spunea...

fssss.....miroase a srtuguri acrii.....cat de tipic masculin de la tara....prietene...femeile de care vb tu sunt, in general , cam cele mai dorite....si ghici de ce?...din cauza gibonismului ancestral care zace in masculi