Acest blog este personal, articolele sunt scrise dupa cum imi vine, in functie de starea mea. Fara a fi revizuite, fara a fi corectate gramatical sau ortografic.

duminică, 5 decembrie 2010

Bla-bla, despre ea

In mare parte, femeia este o curva.
E un compliment. Nu ma refer la genul prostituata, ci „curva” cu sens de oportunista. Ca metafora ironica, poti spune si unui barbat „e o curva!”. Sau chiar poate deveni un compliment de apreciere cand spui ca „e curva batrana...”

In istoria indelungata a omenirii femeia a fost dependenta de barbat, datorita slabiciunii fizice. Existau doua lumi diferite, a femeilor si a barbatilor. Diferite, dar complementare. Fiecare isi cunostea locul si rolul in societate; o femeie singura nu putea rezista, viata era aspra. Revolutia tehnologica din ultima suta de ani a adus comfort, azi unele femei nu stiu cum se face mancare.

Dintr-un simt de protectie mai dezvolatat decat la barbat, in parte datorat si unei mosteniri genetice de instinct maternal, femeia remarca masculul ce poate asigura o protectie, isi foloseste farmecul pentru a-l seduce. Sentimentul ca se simte in siguranta langa un barbat este cel mai puternic motiv pentru a-l iubi. Dar analizand la rece, nu este altceva decat folosirea atractiei in scop personal.

In concluzie...:
Femeia ce incepe a iubi un barbat datorita sentimentului de siguranta ce o da pozitia sociala a acestuia, fara a fi atenta de la bun inceput la el, la cine e de fapt, este o curva. Curva e buna si desteapta, are rationament, este capabila sa judece si sa puna in balanta ce este mai bine pentru ea. De asemeni, o curva este si constienta de valoarea ei, sau cata influenta poate avea asupra barbatului. Si stie ce sa faca, se muleaza dupa dorintele lui. Este femeia care aduce fericire, celelalte sunt prea egoiste.
O curva iubeste sincer, pentru ca iubeste ceea ce ii ofera barbatul, face parte din intregul lui. Ajunge sa confunde masculul cu ce ofera el. Cand se convinge ca nu este ce s-a promis (si-a promis siesi ca acesta corespunde), este dureros de dezamagita si nu se acuza pe sine ca a gresit apreciind incorect , ci il acuza pe el ca nu a fost in stare sa o faca fericita. Toate acele actiuni de la inceput, menite sa seduca barbatul si a-l face s-o iubeasca, devin sacrificii. Nu le-a meritat, devine inamic, il va face sa sufere.

Femeia-gurmanda isi pierde luciditatea cel mai des. Nu o intereseaza implicatiile sociale, daca vede un barbat frumos trebuie sa-l posede. A nu se confunda cu femeia nimfomana, deoarece nimfomania este o boala. Femeia „gurmanda” la barbati isi doreste numai ce e bun, face o selectie si se pretuieste pe sine mai mult decat este. Asa ajunge ca o femeie mai putin atractiva sa aibe gusturi rafinate la barbati, mai mult decat poate obtine.

Femeia-actrita, ce traieste viata ca interpretand un rol, nu lasa ca nimic sa modifice propriul scenariu. Barbatul trebuie sa se potriveasca in tabloul ce si l-a imaginat. Daca acesta nu mai corespunde, il va repudia si il va inlocui. Nu-si da seama de falsitatea ei, ceea ce face intotdeauna se potriveste cu ce este in capul ei.
...................................
Si asa mai departe, lista poate continua cu fiecare model comportamental. Ea poate fi diferita cu barbati diferiti, in relatia cu unul poate fi curva, in alta poate fi adultera, actrita, gurmanda, ...

In schimb, toate femeile, de toate tipurile, au un obicei comun: de a aprecia gresit persoana pe care o admira. Este atat de fermecata de ceea ce crede ea despre cineva, incat vede distorsionat realitatea. Si face greseli, desconsidera pe toti ceilalti ce au facut parte din viata ei, uita de ei pana se loveste crunt. Cu cat dureaza mai mult, cu atat mai multi din anturajul vechi va indeparta. Cand ceata de pe ochi se risipeste si este dezamagita in final, va cauta intelegere si alinare la aceleasi persoane neglijate. Avand „sindromul printesei”, a crescut in ideea ca si greselile ii sunt acceptate si primite cu un zambet, incat devine natural sa nu constientizeze sentimetul de vina.

Hmmm... n-am rumegat-o bine. Parca ma razbun pe cineva...
Pana de inspiratie... Revin.
.................................
(Va urma)

Un comentariu:

Anonim spunea...

Tare asta ! :)