Acest blog este personal, articolele sunt scrise dupa cum imi vine, in functie de starea mea. Fara a fi revizuite, fara a fi corectate gramatical sau ortografic.

sâmbătă, 6 februarie 2010

Femeia ca valul

Femeia este ca valul*. Are momente cand este exuberanta, optimista, plina de viata, si perioade cand este ingrijorata, fara chef sau pretentioasa. Nu ai ce face, trebuie sa intelegi ca asa este ea.

Menstruatia este un mare disconfort, poate deveni un chin. Difera de la femeie la femeie, in functie de organism - indiferent de cum o afecteaza, are efect si asupra comportamentului. Am incercat sa-mi inchipui cum m-as simti daca as umbla toata ziua cu scutecul intre picioare, pentru ca fac pe mine. Foarte inconfortabil. Si asta nu e nimic, simptomele sunt cele care sunt de suportat.
Cum ar fi sa ma doara burta ca atunci cand mi-e foame si sa n-am cum sa ameliorez; cum ar fi sa ma doara rinichii in fiecare luna? Sa am frisoane, sa-mi vina sa-mi tai sanii, sa ma doara spatele incat sa nu mai pot sta in picioare? Si... in acelasi timp sa am migrene?

Cu multi ani in urma am avut crize de gastrita. Cand ma durea nu suportam pe nimeni langa mine, orice conversatie ma deconcentra de la crampele cumplite, ma luau pe nepregatite. Imi venea sa urlu la cel care scotea un singur cuvant in soapta, de aceea ma retrageam singur pentru binele meu si al celorlalti, pana trecea valul de criza. Prin asta trece femeia luna de luna, cu zambetul pe buze si cu toleranta fata de ceilalti.
Unde esti, femeie, sa te iubesc?
______________________
* Femeia este ca valul- expresia am citit-o pe undeva, ce nu e al meu nu-mi atribui
.

5 comentarii:

Lillee spunea...

Ce bine descrii tu weekender...:)

Eva spunea...

Cred ca esti primul barbat care a inteles o parte importanta a femeii;)

Fata cu ochi verzi spunea...

da...avem nevoie de înţelegere şi noi :)

Georgiana spunea...

am intrat pe blogul tau si am ascultat melodia "as putea fi". o uitasem... multumesc

Anonim spunea...

cand sunt intrebata daca iubesc copiii si ce mi-as dori baiat sau fetita, raspunsul e foarte simplu...vreau o echipa de basket masculin si nici o fata...urmatoarea intrebare e de ce?! de azi le trimit lincul la acest articol sa gaseasca raspunsul...