Acest blog este personal, articolele sunt scrise dupa cum imi vine, in functie de starea mea. Fara a fi revizuite, fara a fi corectate gramatical sau ortografic.

vineri, 5 februarie 2010

De ce se stinge iubirea

De ce se stinge iubirea?

Motivatiile sunt multe. Si invocam mult mai multe. Mi-a placut o vorba a unui prieten: ”Acolo unde nu exista solutii, exista explicatii”. Iti justifici in fel si chip, dar cel mai important factor este dezamagirea.

Cand iubesti iti pui sperante, faci planuri, ai dorinte, ai asteptari de la cealalta persoana conform sacrificiilor. Si de aici deriva: te astepti sa fie intr-un anumit fel si te dezamageste sa descoperi ca este exact cum nu iti doreai; tanjesti la senzatia de bine cand esti cu ea si nu se mai intampla, ba mai rau; apropiere care devine departare; etc.

Persoana - fie barbat, fie femeie. Cu cat te dezamageste, cu atat iubesti mai putin. Cand trebuie sa dai explicatii nu stii sa exprimi sentimentul, cauti sa identifici motive care se dovedesc a fi puerile, unele chiar neadevarate. Pur si simplu se stinge iubirea.

Ca sa poti explica cu adevarat trebuie sa-ti povestesti toata viata, sa fi inteles si analizat subiectiv. E ca si cum ai intreba un doctor cum de si-a dat seama de boala pentru care a dat diagnostic. Ar trebui sa-ti povesteasca 6 ani de medicina, plus cei de experienta, ca sa intelegi.



.

3 comentarii:

Weekender spunea...

Ufff, tare plicticos am devenit...

Frumusete spunea...

Se poate iubire fara scenariu?Asta incerc si eu sa aflu.Sper sa reusesc.

Lillee spunea...

Eu cred ca iubirea se stinge oricum la un moment dat. Oricat ne-am stradui si bla bla-uri...tot se stinge. De fapt ce este iubirea? Exista? Sau totul este doar in capul nostru? O simpla interpretare a creierului? Un simplu joc, o goana continua in traseul descoperirii celui de langa tine. Si cand afli tot ce se putea afla? Devine cam plictisitor...