Acest blog este personal, articolele sunt scrise dupa cum imi vine, in functie de starea mea. Fara a fi revizuite, fara a fi corectate gramatical sau ortografic.

vineri, 4 iunie 2010

Atractia sexuala



"În prima sa dragoste o femeie îşi iubeşte iubitul, în celelalte tot ceea ce iubeşte este iubirea.” – Byron




Iubirea si atractia sunt doua lucruri diferite. Atractiei ii trebuie putin timp, chiar poate apare brusc, in controversa cu iubirea, ce are nevoie de timp. Chiar si pentru o persoana ce iti este indiferenta, dupa ce ai petrecut mai mult timp si ai inceput sa o cunosti, ai un alt sentiment in comparatie cu necunoscutii, iti pasa. Iubirea este mai mult decat atractie.

Atractia sexuala este instinctuala, oricat am dori sa credem ca este controlata de gusturile noastre. Filozoful german Arthur Schopenhauer spunea ca dragostea (atractia fizica dupa parerea mea) este un tertip folosit de natura pentru a pacali indivizii speciei umane sa se inmulteasca si sa contribuie la propagarea speciei. Placerea, voluptatea posedarii reciproce, privirile incarcate de dorinti, nu sunt decat vointa de supravietuire a speciei, necesitatea de perpetuare.

Natura a desemnat femeia cu aceasta misiune, influentandu-i motivatiile si gusturile atunci cand este atrasa sexual. Pentru barbat in mare parte se rezuma la simtirea bucuriilor din timpul impreunarii sexuale, dar chiar si el apreciaza in subcontient femeile cu solduri late, care pot sa-i poarte copii. Femeia „judeca un potential partener dupa trasaturile pe care le-ar putea transmite mai departe”.

„La ovulatie, atunci cand femeile sunt in perioada de maxima fertilitate, au fantezii sexuale cu alti barbati si au tendinta sa-si insele partenerul, iar acest lucru este in general valabil doar in cazul acelor barbati mai putin atragatori din punct de vedere sexual.
Asta nu inseamna ca toate femeile isi inseala partenerul la ovulatie, pentru ca acest lucru ar intra in conflict cu normele sociale, ci doar ca majoritatea isi reprima un instinct pe care natura l-a conceput pentru a asigura nasterea de indivizi puternici si sanatosi.” *

Dupa un timp dragostea pasionala dispare lasand loc monotoniei si obisnuintei. Un barbat si o femeie trebuie sa aibe mai mult decat o relatie sexuala, altfel despartirea este inevitabila.

Suntem o specie inteligenta si sociala. Aceste imbolduri intinctuale exista si se manifesta, ne dicteaza alegerile; tot ce poate face logica este sa ne opreasca actiunea. Suntem constienti de cum suntem, de puterea noastra de atractie. Ratiunea nu opreste o femeie mai putin voluptoasa sa-si doreasca un barbat extrem de masculin, ce ar putea avea succes la orice tip de femeie.

"Femeia nu este atrasa de chipul barbatului, ci de forta si curajul sau. Aceste calitati par a asigura copilului o protectie viguroasa. Femeile iubesc vigoarea muschilor, umerii lati. Nu le pasa daca barbatul e grosolan, e de ajuns sa fie puternic. Darurile spirituale nu influenteaza atractia sexuala, pentru ca acestea nu se transmit copilului. De aceeea, barbatii prosti, dar bine facuti, au adesea mai multa trecere decat cei spirituali. S-au vazut uniri din dragoste intre barbati grosolani, stupizi, dar robusti si fete blande, instruite si cu gust", scrie Arthur Schopenhauer.

In concluzie, dupa parerea mea, femeia si barbatul sunt atrasi sexual din motivatii instinctuale diferite.

Un comentariu:

Nicoleta spunea...

M-a amuzat ceea ce ai scris, habar n-am daca ai dreptate sau nu in momentul asta, dupa o saptamana plina. In opt ani de zile nu m-a atras nici un alt barbat, oricat de interesant, aratos sau sexi ar fi fost si nu din cauza conventiilor sociale sau pentru ca nu am avut ocazii; am calatorit in toata Europa si am intalnit multi barbati. La mine nu prea functioneaza chestia asta cu am vazut un barbat fain si gata atractia!